FITXA ARTÍSTICA
Creació i interpretació: Lucía Sánchez Cervera i Lluki Portas
Producció: Joana Maria Peralta
Disseny d’il·luminació: Juanro Campos García
Agraïments: Quique Mogay, Josep Orfila, Kake Portas, Neus Nadal, Toni Amengual, David Blázquez, Ricardo Blázquez i Diego Ingold
Dues germanes compostelanes de família anarquista, Maruxa i Coralia Fandiño, cauen en la marginació social després de rebre abusos de poder directes per part de l’opressió franquista durant la Guerra Civil Espanyola. Aquest fet les canvia per sempre i es converteixen en dos personatges carismàtics, estrambòtics i recordats per tot Santiago. Dues dones que passegen pels carrers de la postguerra desafien la desigualtat de gènere i lluiten per la vida creant un món propi de bogeria en un espai ple de revolució i convicció.
CICLE #MEMÒRIAHISTÒRICA
La Memòria Històrica és conèixer fets i esdeveniments històrics, saber què va passar, què es va dir, qui ho va dir, per què ho va dir. És recuperar la memòria per evitar cometre errors del passat en el present i el futur. És interpretar, argumentar i proposar des de l’estudi de fets socials propers en l’espai i el temps. És tenir en compte els fonaments de la ciència, l’origen, la història, els representants. Recuperar la memòria històrica permet comprendre la realitat i comprendre’s a un mateix.
Es proposa un cicle per afrontar els temes de memòria històrica a través del teatre amb obres d’investigació i posades en escena emotives i d’impacte. Es proposen uns col·loquis postfuncions moderats pel historiador Jordi Barra, oferint un espai de diàleg i posada en comú de les opinions després de les funcions, generant participació activa, reflexió i moments d’intercanvi d’idees.