FITXA ARTÍSTICA
Autor/a: Jordi Robles i Jorge Velasco
Disseny d’il·luminació: Daniel Gener
Disseny de vestuari: Adrian Brun
Disseny i fotografies de cartell: Antonio Castello
Vídeo i fotografies d’espectacle: Ana Agraz
Assessorament filosòfic: Adriana Rubio
Assessorament històric: Bernat Graell
En coproducció amb Dau al Sec i la col·laboració de Cultourberlin i New Yorck im Bethanien
Com s’articulen els discursos d'odi que ens envolten? Quan permetem manifestacions de neonazis als nostres carrers o entrevistes televisives a líders amb un passat filofeixista, contribuïm a normalitzar aquests discursos?
El present projecte reflexiona sobre la profunda banalització que rau dins de l'actual societat del veritable significat del terme “feixisme”. Per tal de fer palès les conseqüències que se’n deriven d’aquesta ideologia, la posada en escena ressegueix la Història de l’Europa d’entreguerres tot barrejant, en clau de debat performatiu, el documental, textos dramàtics i les veus originals d'algunes víctimes de les persecucions racials, sexuals i polítiques que es van dur a terme en aquest període.
CICLE #MEMÒRIAHISTÒRICA
La Memòria Històrica és conèixer fets i esdeveniments històrics, saber què va passar, què es va dir, qui ho va dir, per què ho va dir. És recuperar la memòria per evitar cometre errors del passat en el present i en el futur. És interpretar, argumentar i proposar des de l’estudi de fets socials propers en l’espai i el temps. És tenir en compte els fonaments de la ciència, l’origen, la història, els representants. Recuperar la memòria històrica permet comprendre la realitat i comprendre’s a un mateix.
Es proposa un cicle per enfrontar els temes de memòria històrica a través del teatre amb obres de recerca i amb posades en escena emotives i d’impacte. Es proposen uns col·loquis postfunció moderats per l’historiador Jordi Barra, oferint un espai de diàleg i de posada en comú de les opinions després de les funcions, generant participació activa, reflexió i moments d’intercanvi d’idees.